Who am i?

Fotograf, Mamma, Fru, Vän
Tjejen bakom kameran och hur skapades Yellowfox

 

 

Michaela

Att hitta en seriös bild på mig själv var helt omöjligt så jag gav upp!

 

När jag skrattar hysteriskt så låter jag som ugglan i ”Svärdet i stenen”. Ända från magen kippandes efter anda. Jag bjuder på det. Livet blir lite roligare när man skrattar!

Jag är inte riktigt som alla andra. Jag är lite yngre, lite kortare, lite mer tatuerad och lite mindre rynkig än de flesta andra 85-or då jag är född sent på året. Jag är en riktig kaffe-kärring, har båda fötterna på jorden och älskar långa klänningar med massor av mönster.

 

Om ni någon gång åker bil med mig så kommer ni inse att jag ofta spelar låtar på repeat samtidigt som jag sjunger riktigt, riktigt dåligt. Jag är tjejen som blev kickad från skolkören i ettan. Jag är betydligt bättre som fotograf än sångare, jag lovar!

fotograf_brollop_brollopsfotograf_tidaholm_kumla_hjo_karlsborg_skovde_falkoping_jonkoping
fotograf_brollop_brollopsfotograf_tidaholm_kumla_hjo_karlsborg_skovde_falkoping_jonkoping

Yellowfox

Jag gav nästan upp med att hitta ett företagsnamn som beskriver mig, i ett ord.

Men så en dag när jag satt och fulsjöng i bilen så kom det till mig. Yellowfox. Så jag åkte hem och köpte domänen och innan jag hade tid att tänka hade jag flyttat hela min hemsida och var nu mer ”Yellowfox”.

 

Yellow. Jag har en helt knasig kärlek till gult i alla nyanser och jag skulle om mannen min tillät, ha en senapsgul ytterdörr. 

Fox. Står för alla mina år på Irland. Det är liksom en del av mig som jag inte kan släppa. En stor del av det landet och dess kultur har format mig till den jag är idag och hur jag än försöker bli mer ”Svensson” så går det liksom inte.

Jag levde ett ganska adrenalinfyllt liv där borta, där hästar och rävjakt blandades med hårt slit och en del kvällar på puben.

 

När jag inte fotograferar?

När jag inte fotograferar så arbetar jag som Account Manager på ett stort Internationellt företag. Jag får ofta höra av folk som inte känner mig att det kanske räcker med ett jobb. Men det handlar inte om att ha två jobb.

 

För mig är fotograferingen inte ett jobb, mitt företag är min passion. Klyscha ja visst. Men det är som att jag skulle behöva välja bort en del av mig själv.

 

När jag fotograferar eller efterbehandlar så samlar jag energi. Jag är en människa som trivs med båda världar. En där jag får vara strategisk och arbeta med siffror och en där jag kan göda mitt sociala, impulsiva och kreativa jag. 

 

Jag älskar att fotografera och dokumentera era liv!

fotograf_brollop_brollopsfotograf_tidaholm_kumla_hjo_karlsborg_skovde_falkoping_jonkoping
fotograf_brollop_brollopsfotograf_tidaholm_kumla_hjo_karlsborg_skovde_falkoping_jonkoping

Min allra största kärlek

Min allra största inspiration och kärlek är de här två. I min värld är de här två anledningen till allt, till att hela mitt liv håller ihop. Komiskt nog så klassas dessa två också som ”irländska tvillingar”. När jag och min man gör något så är det sällan halvdant, så ett år och fem dagar skiljer våra barn åt. 

 

Precis som alla andra föräldrar kan vittna om så finns där gråa hår och vakna nätter bakom ens fantastiska barn. Men det är svårslaget det där, när man efter en lång dag på jobbet kryper nära och snuffsar lite nacke eller när man umgås en hel dag med sina barn. Ju större de blir ju mer inser man vilket privilegium det faktiskt är, att de vill hänga med mamma och att man någonstans fortfarande klassas som ganska cool.